Részvétel az IMEX FRANKFURT hivatásturisztikai szakvásáron

2016-ban a szokásostól eltérő időpontban, április 19-21. között rendezték az üzleti turizmus hivatalosan is egyik legnagyobb szakvásárát Frankfurtban. A kiállításon több, mint 9000 szolgáltató, meghívott buyer és látogató vett részt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. 100 nm-es standon, 17 partnerrel állított ki. A kiállításon részt vevő cégek a következők: Blaguss Utazási Iroda Kft., Boscolo Hotels Hungary Kft., ACCOR-Pannónia Hotels Zrt., Novotel Budapest City, IMS Budapest Kft, IBUSZ Utazási Irodák Kft., Budapest Welcome Touristic, Danubius Zrt., Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ, AIM Group Hungary Kft., HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt., CongressLine Kft., Special Effects International Zrt., Mauri Kft., Continental Travel Kft., JOY Hotels Kft., Danubius Zrt. Hilton Budapest, Motivation Global Utazási Kft.

A rendezvény három napján előre megszervezett meetingeken prezentálhatták a jelenlévő cégek kínálatukat,  a Kongresszusi Iroda munkatársai hét csoportnak tartottak bemutatót és nagyon sok volt az előre be nem jelentkezett érdeklődő is. Bár tudjuk, hogy a vásár eredménye csak a következő években mérhető, a jelenlévő cégek képviselőitől kapott tájékoztatás szerint több megkeresés és konkrét ajánlatkérés is volt, elsősorban 2017-re. Ahogy ezt már korábban is  tapasztaltuk, a nemzetközi szövetségek többsége,  már a 2020-22 évekre keresi a kongresszusi desztinációt.

Ebben az évben először, Hungary A LA CARTE címmel április 20-án  fogadást  szervezett a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., melynek elsődleges célja, hogy gasztronómiai finomságokkal fűszerezve, a magyarországi üzleti turizmusban rejlő élményszerű lehetőségeket mutasson be a kiállító cégek partnerei számára. A fogadáson magyar borokat és pezsgőt, illetve hazai alapanyagokból készült falatkákat kóstolhattak a jelenlévők.