Bálna

A Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrum. Találkozóhely és élménypont.

Összeköti a Belvárost Belső-Ferencvárossal, a turisztikai övezetet a gasztrozónával. Budapesten egyedülálló módon teremt közvetlen kapcsolatot a Dunával. Meghatározó látvány/látványosság, ahogy a főváros is – a Bálnából nézve.  Az épület tervezője Kas Oosterhuis, a non standard építészet egyik legismertebb mai képviselője. Ennek az irányzatnak az a jellemzője, hogy az épületek szoborként, városképi elemként is funkcionálnak.

A Bálna belsőépítészeti megformálása hűen tükrözi korunk holisztikus szemléletét: acél, alumínium és üveg, sárgára égetett tégla csontszínű beton és selyemszürke alumínium felületek, tükörpolírozott beton és fa padló, terazzo mintás lépcsőfokok és krómacél mozgólépcsők tükrözik az átlátszó üveg tetőpanelokon átragyogó napsugarat, egyetlen egésszé formálva a belső és a külső teret, a vendéglátás művészetét a művészeti látomással, a vásárlás örömét az öröm látványával.

A dunai levegő, a teraszok napfénye, az egyedülálló panoráma, a különleges üzletek, az új és friss gasztro-kult illatok és a művészet öröme: határtalan élmények helye.

A Bálna egyik különlegessége egy fantasztikus kilátó pont, amely lentről egyáltalán nem látható.


Cím: H- 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
Honlap: www.balnabudapest.hu
Kapcsolattartó: Ms. Réka DOBOS
Telefon: +36 30 604 4491
E-mail: dobos.reka@bfvk.hu


Konferencia terem

Name Színházszerű
elrendezés (fő)
Bankettszerű
elrendezés (fő)
Osztályszerű
elrendezés (fő)
Állófogadás
esetén (fő)
U-alakú
elrendezés (fő)
Méret
Nagy rendezvényterem 1000 600 - 1000 - 1.100
Kis rendezvényterem 350 300 - 400 - 400
Tető terasz - - - 200 - 200